Nyelv
rendeles [ kukac ] czencz . hu +36 96 566 407

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Természetesen igen, de nem minden esetben!

Amennyiben garázsa különálló épületrész, fűtetlen, hőszigeteletlen, és semmi másra nem csak gépkocsitárolásra használja, továbbá nem fizet a gázért abban az esetben NEM SZÜKSÉGES, de MINDEN EGYÉB ESETBEN AJÁNLOTT!

A kor építészeti és hőszigetelési követelményeinek elengedhetetlen része a jól szigetelt nyílászáró. A lakás legnagyobb nyílászárója többnyire a garázskapu. Nagy felülete lévén nem megfeleő hőszigetelés esetén a kapu hőátbocsátása, így az épület hővesztesége is jelentős lehet, mely legelőszőr a fűtésszámlán fog megmutatkozni. Legyen szó akár új építésről, akár felújításról, hőszigetelje garázskapuját időben! Higgye el: A befektetet többlettköltség rövid időn belül többszörösen megtérül!

Ha külön épületben van a garázs, nagyon jó választás lehet egy billenő garázskapu, mely szigeteletlen, de ára nagyon kedvező. Szekcionált garázskapuból is találunk szigeteletlen verziót, többféle lamellamotívummal, fehér színben. Ha a lakóépületen belül van a garázs, mindenképp szigetelt, szekcionált garázskapu választása ajánlott. Ha a garázs fűtött, a 4 cm PU hab szigetelésű szekcionált garázskapu lehet az ideális választás, melynek hőszigetelési értékei kimagaslóak. Ha fűtetlen, a 2 cm PU hab szigetelésű szekcionált garázskapu ár/érték arányban verhetetlen.
Amennyiben kétségei támadnak, kérem kerressen fel minket, készséggel segítünk szaktanácsainkkal és több mint 15 éves tapasztalatunkkal.

Igen, rendelhetőek eltérő méretek is.....

....de tudni kell: a legkedvezőbb árú és szállítási idejű kapuk mindig a szabvány vagy raktári méretűek, legyen szó egyszerű billenő vagy akár szekcionált kapukról. Egyes szekcionált kapu típusoknál a gyári utasításnak megfelelően akár a szabvány szélesség/magassághoz képest, a helyszíni beépítés során átszabhatóak a kapuk 10-100 mm szélesség/magasság toleranciával, melyet egy képzett szerelőcsapat könnyedén elvégez. Így kétszeres előnyhöz juthatunk: egyrészt a szabvány méretű termék ára mindig alacsonyabb, másrészt raktári termék azonnal (akár 24-48 órán belül) rendelkezésre állhat.
Billenő kapuk esetében erre nincs lehetőség!

További tanácsokért forduljon hozzánk bizalommal!

A legtöbb esetben nincs akadálya az utólagos motorosításnak.
Az alábbi szempontokat feltétlenül figyelembe kell venni a motor kiválasztásánál:

- A kapu mérete, súlya
- A kapu felett rendelkezésre álló hely
- Van-e a garázsnak másik bejárata a garázskapun kívül
- Rendelkezésre áll-e tápfeszültség
- Milyen gyakran fogjuk használni a kaput.

Természetesen, de mindenképp ismerni kell az adott távvezérlő gyártmányát, típusát.
Léteznek úgynevezett tanítható távvezérlők is, melyek képesek egy meglévő, működőképes egység kódsorozatát megtanulni, így használhatóvá válnak az adott berendezéshez. Sajnos használatuk korlátozott, de a meglévő távvezérlő típusának ismeretében munkatársaink kiválasztják Önnek a megfelelő típust.

Czencz kaputechnika Czencz kaputechnika
Scroll to Top